Η DAT κέρδισε την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς!

Φωτογραφία από αριστερά: Helmut Eifert (Managing Director Foreign Affairs Dat Group), Σάββας Σιδηρόπουλος (General Manager Dat Hellas), Δημήτρης Βαλαβάνης (Managing Director Dat Hellas), Γιώργος Ανδρουλάκης (Technical Support), Γεράσιμος Λαπιδάκης (Technical Consultant Dat Hellas), Elmar Groß (Business Development Leader Dat Group)

Η DAT GMBH έχει έδρα στην Στουτγάρδη Γερμανίας και ιδρύθηκε το 1931 όταν περίπου μισό εκατομμύριο οχήματα κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Γερμανίας.

Κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη μεγάλο πλήγμα, με αποτέλεσμα να πτωχεύσουν πολλές εταιρίες λόγω της μεγάλης ύφεσης στην οικονομία. Οι κατασκευάστριες εταιρίες οχημάτων, για την ανάπτυξη του κλάδου του αυτοκινήτου, έδωσαν την ιδέα, να δημιουργηθεί μία εταιρία η οποία θα προσδιόριζε ουδέτερα την εμπορική αξία των μεταχειρισμένων οχημάτων, έτσι δημιουργήθηκε η DAT.

Η DAT ασχολείται με την εκτεταμένη έρευνα αγοράς των μεταχειρισμένων οχημάτων, τεκμηριώνοντας έτσι τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών για όλες τις μάρκες. Με αυτόν τον τρόπο συλλέγονται πληροφορίες για όλο τον κύκλο ζωής των οχημάτων με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα συστηματικής επεξεργασίας αυτών. Τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στην δημιουργία συστημάτων, όπως παραδείγματος χάρη, σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής κοστολόγησης, πρόγραμμα για τον προσδιορισμό εμπορικής αξίας και πρόγραμμα υπολειμματικών αξιών.

Η εταιρεία παραμένει ένα παιδί της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εταίροι της DAT είναι:

VDA --> Η Ένωση της Γερμανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας

VDIK --> Η Ένωση των Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Διεθνώς

ZDK --> Η Γερμανική Ομοσπονδία συνεργείων και Επισκευαστών.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε πάνω από 20 χώρες.

Η DAT βρίσκεται στην Ελληνική αγορά από το 2008 και τον Ιούνιο του 2015 ιδρύθηκε η DAT Hellas, θυγατρική εταιρία στην Ελλάδα. Με το πρόγραμμα ηλεκτρονικής κοστολόγησης υλικών ζημιών οχημάτων SilverDat II, τα τελευταία 7 χρόνια έχουν δημιουργηθεί πάνω από 400.000 εκτιμήσεις πανελλαδικώς μόνο από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Με την έναρξη της λειτουργίας της DAT HELLAS στην Ελλάδα, παρουσιάσαμε στην ελληνική αγορά την νέα τεχνολογία των προϊόντων μας. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δουλεύει πλέον σε περιβάλλον πλατφόρμας MyClaim, έχοντας την δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης λύσης και διαχείρισης του φακέλου ζημιάς. Η πλατφόρμα MyClaim είναι πλήρως παραμετροποιημένη και ενσωματώνεται στις ανάγκες κάθε ασφαλιστικής εταιρείας, συνδέεται μέσω Web Services με κάθε μηχανογραφικό και περιφερειακό πρόγραμμα αυτής.

Η εταιρεία μας εκτός από το λογισμικό κοστολόγησης SilverDat MyClaim, ανέπτυξε άλλα δύο προϊόντα για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.

Το πρόγραμμα υπολειμματικών αξιών (σώστρα) Car Value και το πρόγραμμα προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του οχήματος MyClaim Evaluation.

Στο άμεσο μέλλον προγραμματίζονται και άλλα δύο περιφερειακά προϊόντα.

Όλα μας τα προϊόντα διαθέτουν την τεχνολογία για να εφαρμόζονται σε κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας όπως και σε tablet.

Η DAT HELLAS με την έναρξη της τον Ιούνιο του 2015, επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στην ελληνική αγορά.

Από τις περίπου 30 ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτοκινήτου, οι 16 διαθέτουν προγράμματα ηλεκτρονικής κοστολόγησης. Οι 12 ασφαλιστικές από αυτές δουλεύουν με τα δικά μας προϊόντα.

Κατά αλφαβητική σειρά: Αγροτική, Alpha Insurance, Groupama, Elite Incurance, Euroclaims, Ευρωπαϊκή Πίστη, Hellas Direct, Interamerican, Imperial, Μινέττα, Qudos Incurance.

Πρόσφατα ανατέθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική κατόπιν διαγωνισμού, το έργο για την ηλεκτρονική διαχείριση του φακέλου ζημιάς, στην εταιρεία μας.

Το ποσοστό αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη της ασφαλιστικής αγοράς στην εταιρεία μας.

Στον κλάδο των επισκευαστών έχουμε υπολογίσει ότι περίπου 200 διαθέτουν προγράμματα ηλεκτρονικής κοστολόγησης πανελλαδικώς και πάνω από 150 λειτουργούν με το δικό μας πρόγραμμα MyClaim.

Έτσι μπορούμε να πούμε ότι η DAT είναι πλέον θεσμός στην Ελληνική αγορά

Το σύνθημα μας είναι: ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ