Gizlilik Politikası

Aşağıdaki ifadeyle, verilerin depolanması, verilerin türü, amaçları ve kimliği hakkında sizi bilgilendirmek için yasal yükümlülüğümüze uyuyoruz. Ayrıca ilk iletimi ve iletilen veri türünü de size bildiririz.

1. Veri Koruma Konusu

Veri koruma konusu kişisel verilerdir. Bunlar, belirli veya tanımlanabilir bir gerçek kişinin kişisel veya maddi koşullarının detaylarıdır. Ad, posta adresi, e-posta adresi gibi bir bilgisayarın IP adresi gibi kullanım verileri gibi.

2. Otomatik Anonim Veri Toplama, İşleme ve Kullanma

Tarayıcınızın bize ilettiği kişisel olmayan bilgileri otomatik olarak toplar, işler veya kullanırız (çerezler). Bu bilgi şunları içerir:

- Tarayıcı tipi / versiyonu,

- İşletim sistemi,

- Yönlendirici URL (bir bağlantının kaynağı),

- IP adresi (kullanılan bilgisayarın ana bilgisayar adı),

- Sunucu isteğinin zamanı

Çoğu web tarayıcısı için, menü çubuğundaki "Tercihler" işlevini kullanarak bir ayar seçmek mümkündür, böylece tarayıcınız ileride yeni çerezleri kabul etmeyecek veya önceden alınmış çerezleri kapatmayacaktır. Ancak, bu web sitesinin bireysel fonksiyonlarının bozulmasına neden olabilir. Bununla birlikte, çerezlerin kullanımını azaltmak istiyorsanız, çalıştığınız her bilgisayarın ve çalıştığınız her tarayıcının istenen koruma düzeyine sahip olduğundan emin olun.

2.1 Aşağıdaki tip ve fonksiyonlar arasında ayrım yapıyoruz.

  • Geçici çerezler (oturum çerezleri olarak da bilinir): Bu çerezler tarayıcınızı kapattığınızda silinir
  • Kalıcı çerezler: Bu çerezler, tarayıcınızı kapattıktan sonra bile saklanır. Bu, örneğin, web sitemizi tekrar ziyaret ettiğinizde istatistiklerinizi tanımamızı sağlar.
  • Birinci Şahıs Çerezleri: Bu çerezler tarafımızdan oluşturulur.
  • Üçüncü Şahıslar çerezleri: Üçüncü taraflarca web sitemizde özel hizmetler sunmak için ayarlanan çerezler (ör. Video izleme veya çevrimiçi haritalara erişme). Bu veri koruma beyanında temel hizmetleri açıklıyoruz.
  • Gerekli çerezler: Web sitemizde gezinebilmeniz için bu çerezlere teknik nedenlerle, örneğin güvenlik nedenleriyle ihtiyacınız vardır.
  • Müşteri girişi: Web sitemizdeki korunan alana giriş yapmak ve DAT çevrimiçi uygulamalarını kullanmak için bu çerezlere ihtiyacınız vardır.
  • İstatistikler: Erişiminizi ölçmek ve web sitenizi analiz etmek için bu çerezlere ihtiyacımız var - bu sizin için hangi içeriğin en popüler ve en ilginç olduğunu belirlememizi sağlar.
  • Kolaylık: Web sitemizde özel hizmetleri kısıtlama olmaksızın kullanabilmek için genellikle üçüncü taraf çerezleri olan bu çerezleri kabul etmelisiniz. Örneğin, web sitemize yerleştirilmiş videoları veya çevrimiçi haritaları görüntülemek istiyorsanız

2.2 Çerezlerin kullanımı için yasal mevzuat

Web sitemize ilk kez giriş yapıyorsanız, çerezlerin kullanılmasına izin vermenizi rica ediyoruz. Hangi çerezleri kabul ettiğiniz ve bu ayarı daha sonra genişletip genişletmediğiniz, web sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde açılan çerez kutusunda ayrı ayrı kararlaştırılabilir. Çerezlerin kullanılmasına izin verirseniz, bu onay  6698 nolu KVKK’ya  göre verilerinizin işlenmesine yasal bir dayanak olarak görülmelidir. Dahası, çevrimiçi hizmetlerimizin işleyişinde ve sürekli iyileştirilmesinde için bu gereklidir.

Onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Örneğin, çerezleri devre dışı bırakmak için uygun tarayıcı ayarlarını yaparak veya bu veri koruma beyanının ilgili bölümü aracılığıyla istatistik çerezlerini devre dışı bırakarak.

2.3 Kapsam analizi / istatistik aralığı

Web sitemizin kullanımını istatistiksel olarak değerlendiriyoruz. Ziyaretçi akışlarını, sık kullanılan içeriği, web sitesine giriş ve çıkış noktalarını ve sayfalarımızda kalma süresini kaydediyoruz. Bu, ileride size çekici bir web sitesi sunmaya devam edebilmemiz için nerede ayarlamalar yapmamız gerektiğini belirlememizi, hedefinize mümkün olduğunca az tıklama ile ulaşabileceğiniz ve sizin için birçok yararlı hizmeti nerede bulabileceğinizi belirlememizi sağlar. Hangi cihazı kullanırsanız kullanın - amacımız, tüm sayfaların tüm cihazlarda okuyucu dostu bir şekilde görüntülenmesidir. İstatistiksel analiz, web sitemizin içeriğini kişisel ilgi alanlarınıza göre daha iyi uyarlamamızı sağlar.

Aralık analizi sırasında, kullanıcıların IP adresleri de anonim olarak saklanır: takma isimlendirilmiş.

Burada bir bakışta, hangi analiz için hangi verileri hangi amaç için ve hangi yasal temelde topladığımızı bir bakışta bulabilirsiniz:

  • Toplanan veya işlenen veriler: Kullanım verileri (örneğin ziyaret edilen web siteleri ve açılış sayfaları, içeriğe ilgi, erişim süreleri, kalış süresi, tekrarlanan ziyaretler), meta veya iletişim verileri (cihaz bilgileri, ekran çözünürlüğü, kullanılan tarayıcı, işletim sistemi, anonim IP adresler)
  • Etkilenen kişiler: Web sitemizi ziyaret edenler, çevrimiçi uygulamalarımızın kullanıcıları
  • Veri işlemenin amacı: İçeriğin iyileştirilmesi için aralık ölçümü
  • Güvenlik önlemleri: Alman web sunucularında tutulan IP adresinin takma adı
  • Yasal dayanak: Web sitesini ilk kez ziyaret ettiğinizde çerez kutusundaki ilgili çerezleri kabul ederek 6698 nolu KVKK’ya gore izin vermiş olursunuz.

2.4 Aralık ölçümü için kullanılan hizmetler

Matomo

Kullanım davranışınızla ilgili topladığımız tüm bilgiler yalnızca kendi sunucularımızda saklanır ve üçüncü taraflara aktarılmaz. Sunucu Almanya'dadır. Ziyaretlerinizin izlendiği çerezlerin maksimum depolama süresi 13 aydır.

Google Analytics

Google, IP adresinizi Google tarafından tutulan diğer verilerle ilişkilendirmez. Çerez konsolumuzda  bulunan uygun ayarları seçerek çerez kullanımını reddedebilirsiniz. Çerez tarafından web sitesini kullanımınızla ilgili olarak oluşturulan bilgiler (IP adresiniz dahil), Google tarafından ABD'deki sunucularda iletilecek ve KVKK düzenlemelerini sıkı bir şekilde izleyen sunucularda saklanacaktır.

İzleme / itiraz / devre dışı bırakma izninizi iptal edin: Matomo'nun gelecekte sizi izlemeyi bırakmasını ister misiniz? O zaman lütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayın. Ardından, bir devre dışı bırakma çerezi tarayıcınızda saklanır ve ziyaretlerinizin başka kayıtlarını saklamaz. Lütfen dikkat: Çerezlerinizi tamamen silerseniz, devre dışı bırakma çerezi de silinir.

2.5 Diğer Yerleşik Hizmetler ve İşlevler

Diğer sağlayıcılardan veya üçüncü taraflardan farklı hizmetler kullanıyoruz. Bu, örneğin, web sitemizde gömülü videolar açmanıza veya çevrimiçi haritalar çağırmanıza olanak tanır.

Bu tür gömülü içeriğe her eriştiğinizde, IP adresinizi bu üçüncü tarafa vermeniz gerekir. İçeriği doğrudan tarayıcınıza aktarmanın tek yolu budur. Hangi üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağımız konusunda çok dikkatliyiz.

Bu hizmetleri kullanmadan önce onayınız gereklidir. Web sitemize ilk kez eriştiğinizde sözde çerez kutusundaki çerezleri kabul ederek veya bir hizmet kullanmak istiyorsanız (örneğin bir video açmak).

Burada, bir bakışta, gömülü hizmetler sırasında hangi hizmetin hangi amaçla ve hangi yasal temelde aktarıldığını görebilirsiniz:

  • İşlenmiş veri türleri: Kullanım verileri (örneğin, ziyaret edilen web siteleri, erişim süreleri), meta / iletişim verileri (ör. Cihaz bilgileri, IP adresleri), içerik verileri (ör. Posta kodlarının metin girişi).
  • Veri konuları: Web sitemizi ziyaret edenler
  • Veri işlemenin amacı:6698 nolu KVKK’ya  uygun bir şekilde ziyaretçiyle ilgili bilgileri içeren
  • bir web sitesinde çerezleri kabul ederek kullanımının sağlanması

Kullanılan hizmetler ve servis sağlayıcılar:

2.6 mevcut çerez seçiminiz

Aşağıdaki bağlantıları tıklayarak bu web sitesi için şu anda seçili olan çerez ayarlarınızı kontrol edebilir ve değiştirebilirsiniz:

Cookie-box nu açın

3. Kaynaklı Kişisel Veri Toplama, İşleme ve Kullanma

Temel olarak, kişisel bilgilerin toplanması, kullanılması veya kullanılması, web sitesinin kullanımı için gerekli değildir. Bu bizim tarafımızdan yapılmamıştır.

Veri toplama, işleme veya kullanma ancak kişisel verilerinizi gönüllü olarak vermeniz durumunda mümkündür. Bu, aşağıdaki durumlarda gerekli olabilir:

 

3.1. Kayıt

Bir sözleşmenin imzalanması önceden kayıt yaptırmayı gerektirir. Bu, kişisel verilerin sağlanmasını gerektirir. Bu işlem sırasında aşağıdaki kişisel veriler istenmektedir:



- Soyisim, isim

- Adres

- E-posta adresi

- Telefon


3.2. Bülten

Bültenimizi almak istiyorsanız, çalışan bir e-posta adresine ve verilen e-posta adresinin sahibi olduğunuzu kontrol etmemize olanak sağlayan diğer kişisel verilere ihtiyacımız var. Kişisel bilgilerin saklanma iznini, e-posta adresini ve bültenini göndermek için kullandıklarını, istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


3.3. Sözleşme Yönetimi

Kişisel bilgilerinizi, hizmeti sağlamak veya sözleşmeyi işlemek için kullandığımız şirketlerle paylaşmak gerekebilir. Bunlar örn. Arayüz ortakları veya diğer servis sağlayıcılar. Ticari işlemlerin tamamlanması için gerekli olanın dışında, üçüncü şahıslara veri açıklaması bulunmamaktadır.


3.4. Üçüncü Şahıslara İfşa Edilmesi ve Devlet Kurumlarına ve Makamlarına İletilmesi

Diğer durumlarda üçüncü şahıslara transfer ancak daha önce onay vermeniz durumunda. İstediğiniz zaman, geleceğin etkisi ile ilgili onayınızı iptal etme hakkınız vardır.

Verileri yalnızca yasal yükümlülükler bağlamında veya bir mahkeme kararı temelinde bilgi sahibi olan devlet kurumlarına ve yetkililerine aktarıyoruz.


3.5. Reklam

Kişisel verilerinizi, yalnızca izniniz varsa, reklam amacıyla kullanırız.


3.6. Yurtdışında Veri İletimi

Prensip olarak, yurtdışında toplanan hiçbir veriyi iletmiyoruz.


3.7. Telemedya (kullanım verileri) Kullanımı

Telemedya kullanımını sağlamak için gerektiğinde kişisel verileri toplar ve kullanırız. Bu kullanım verileri, tanımlamanız için belirli özellikleri, başlangıç ​​ve bitiş hakkındaki bilgileri ve ilgili kullanımın kapsamını ve kullandığınız teleferik hakkındaki bilgileri içerir.


3.8. Faturalama İçin Kullanım Verilerinin Kullanımı

Kullanım verilerini, kullanım süreci sona erdikten sonra, faturalama amaçları için gerekli olduğu sürece kullanırız (fatura verileri). Farklı telemedya kullanımıyla ilgili kullanım verilerini bir araya getiriyoruz, bunun için gerekli ve mümkün olduğu kadar faturalandırma. Mevcut yasal, yasal veya sözleşmesel saklama sürelerini yerine getirmek için verileri engelleyebiliriz.

 

3.9. Verileri Üçüncü Şahıslara Aktarmak

Ücreti belirlemek ve sizden ücret almak için gereken ölçüde faturalandırma bilgilerini diğer hizmet sağlayıcılara veya üçüncü taraflara sağlayacağız. Ücretin tahsilatı için üçüncü bir tarafla bir sözleşme imzaladıysak, bu üçüncü tarafa, bu amaç için gerekli olduğu sürece fatura verilerini sağlayabiliriz.

 

3.10. Reklam, Pazar Araştırması, Telemedya'nın İhtiyaca Dayalı Tasarımı

Telemedya'nın ihtiyaca dayalı tasarımı için takma adlar kullanarak kullanıcı profilleri oluşturuyoruz. Kullanım profilleri, takma adın taşıyıcısı hakkındaki verilerle birleştirilmez.

4. Bilgi Edinme Hakkı

Her zaman verilere üzerine geçirilecek alıcıların veri, alıcı veya kategori kökeni ile ilgili olanlar ve depolama amacıyla da dahil kişisel verilerin işlenmesi hakkında bilgi talep edebilirler.

Saklanan kişisel verileriniz hakkında ücretsiz bilgi almak istiyorsanız, lütfen talebinizi datenschutz@dat.de adresine gönderin.

5. Silme ve Engelleme

Bilgileri artık depolama amacıyla gerekli olmadığı sürece, kendi amaçları doğrultusunda işlenen kişisel verileri silmeyi taahhüt ediyoruz. Bir iptal yerine silinme, yasal, yasal veya sözleşmeli saklama süreleriyle çakışmadığı sürece, veri konusunun meşru çıkarlarının silinmesi veya yalnızca belirli depolama türü nedeniyle orantısız çaba ile engelleneceğine inanmak için bir neden yoktur.

Buna ek olarak, herhangi bir zamanda bizim tarafımızdan toplanan verilerinizi engelleyebilir, düzeltebilir veya silebilirsiniz. Kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve kullanımı için onayınızı iptal ettiğinizde silme işlemi de gerçekleşir. Devam eden bir iş sırasında iptal gerçekleşirse, silme işlemi sonuçlandırıldıktan hemen sonra gerçekleşir.

Daha fazla yasal silme veya engelleme yükümlülükleri etkilenmez.

6. Teknik ve Örgütsel Önlemler

Çabamız, amaçlanan koruma amacına orantılı olması koşuluyla, veri koruma düzenlemelerinin uygulanmasını sağlamak için gerekli teknik ve örgütsel önlemleri almak için kararlıyız. E-posta yoluyla iletişim kurarken, tam veri güvenliğini garanti edemeyiz, bu nedenle gizli bilgileri postayla göndermenizi öneririz.


7. Sorumlu Kuruluşun Kimliği

Sorumlu Kuruluş i. P. D. Gizlilik Yasaları:

Deutsche Automobil Treuhand GmbH

Hellmuth Hirth Sok. 1, 73760 Ostfildern

Tel.: +49 711 4503-0

Faks: +49 711 4586340

E-Posta: info@dat.de

Sağlayıcıdaki Veri Koruma Görevlisi:

Patricia Krenedics


8. İptal

Gelecekte geçerli olacak şekilde verilerinizin toplanması, işlenmesi veya kullanılması için onayınızı geri çekme seçeneğiniz vardır

Deutsche Automobil Treuhand GmbH

Hellmuth Hirth Str. 1, 73760 Ostfildern

Tel.: +49 711 4503-0

Fax: +49 711 4586340

E-Mail: info@dat.de