Hoe voeg ik foto's toe

In SilverDAT calculate is het ook mogelijk om foto's toe te voegen aan de calculatie. Hoe doet u dat?

SilverDAT calculate biedt de mogelijkheid om foto’s aan het dossier toe te voegen en ook bewerkingen op deze foto’s te maken. De foto’s kunnen op twee manieren gekoppeld worden aan dossier:

• Algemeen  –  foto’s worden direct aan dossier gekoppeld
  • Op onderdeelniveau  –  foto’s worden direct gekoppeld aan onderdeel

Algemeen

Om op algemeen niveau foto’s te koppelen, kunt u in het scherm ‘Grafische onderdeelselectie’ in het menu aan de linkerzijde van het scherm op de button ‘Beeldbewerking’ klikken. Indien één of meer foto’s aan het dossier zijn toegevoegd, zal de knop anders weergegeven worden:

Onderdeelniveau

Om op onderdeelniveau foto’s te koppelen dient u in de grafische detailregistratie op de button ‘Beeldbewerking’ te klikken.

Indien één of meer foto’s aan het onderdeel zijn gekoppeld, dan wordt dit zowel in detailregistratie getoond, als door middel van een icoon op het onderdeel in de grafische selectie.

Foto's uploaden en bewerken

Zodra u de button ‘Beeldbewerking’ hebt aangeklikt, hetzij algemeen of op onderdeelniveau, dan wordt het volgende venster getoond waar u de mogelijkheid heeft om foto’s te uploaden en te bewerken:

Via de ‘upload-button’ linksboven kunt u 1 of meerdere foto’s tegelijk toevoegen aan het calculatiedossier:

Met de ‘Gereedschapskist’ aan de rechterkant van het scherm heeft u de mogelijkheid om de foto’s te bewerken door bijvoorbeeld tekst, pijlen of cirkels toe te voegen.

Als u meerdere foto’s (tegelijk) heeft geüpload kunt u met de ‘pijl naar links’ of de ‘pijl naar rechts’ wisselen van foto.

Een andere mogelijk om te wisselen van foto is door de fotogalerij te openen en in de galerij de gewenste foto aan te klikken.

De foto’s en de eventuele bewerkingen worden automatisch opgeslagen als het scherm ‘Beeldbewerking’ afsluit.